Ciorba taraneasca de pui

de mihaelar63 in Ciorbe, 12 Apr 2010 | 16765 vizualizari

 

Aceasta ciorba este usor si repede de preparat si pe deasupra a avut mare succes .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • o felie telina
  • 1 dovlecel mic
  • 1 cartof mare 
  • 500 gr piept pui
  • 1 cana mazare verde
  • 1 cana bulion de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • boia
  • piper
  • marar verde
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Legumele se spala se curata si se taie cubulete .

Ceapa , morcovul , telina si ardeiul  se prajesc 1-2 minute in ulei .

Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in oala cu 4 l apa si sare dupa gust .

Se fierb 15 min. dupa care se adauga si cartoful , dovlecelul tot cuburi taiate si mazarea.

Dupa 20 min cand  legumele sunt fierte se pune , bulion , piper si boia .

Serviti asezonat cu verdeturi [ patrunjel , marar verde , etc .]

TIPS-URI

1

bulionul  se pune la sfarsitul fierberii , altfel ati putea avea surpriza ca morcovii sa va ramana tari , sa nu se fiarba .

2

puteti prepara si cu tacamuri de pui , eu am ales pieptul de pui care este ideal daca aveti si copilasi la masa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

elena1988 1

08.02.2011, 13:45

iry-gabriela 1

23.05.2012, 00:12

daca este taraneasca vin si eu la o portie

mihaelar63 1

23.05.2012, 01:02

Cu placere Iri o re-preparam
Vine vremea cu legume de ale noastre romanesti din gospodarii taranesti . Dupa mine cele mai delicioase preparate cu aceste legume

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec